NemStatik og Excel 2010

Vi har på det seneste oplevet kunder, som har problemer med at køre NemStatik-programmet Skivemodel i Excel 2010.

Det er tilsyneladende en sikkerhedsopdatering til Excel (Security Update for Microsoft Excel 2010 (KB3178690)), som i visse tilfælde har givet problemer med indsættelse af etager i programmet Skivemodel.
Efter afinstallering af sikkerhedsopdateringen har den nævnte programfunktion fungeret uden problemer.

Har du problemer med optagede/”låste” licenser?

Hvis et NemStatik-program ikke bliver afsluttet på normal vis, f.eks. ved brug af tastekombinationen Alt+Ctrl+Delete, bliver brugerlicensen ikke frigivet og vil være “låst” – også for andre brugere.
Åbn det pågældende NemStatikprogram i Excel igen og afslut (evt. uden at gemme). Så skulle den “låste” licens blive frigivet igen.
Husk at gøre dette, hvis NemStatik-programmet ikke er blevet afsluttet på normal vis – også selv om du ikke skal bruge programmet her og nu, så du ikke optager licenser for andre brugere.

NemStatik og Skabelondesign

Det har vist sig at NemStatik-programmer kører mindre stabilt på computere med programmet Skabelondesign installeret.

Det er især under beregning af “Min/max snitkræfter”, som kræver en del computerkraft, at der er konstateret problemer med Excel går ned midt i beregningsprocessen på computere med Skabelondesign installeret. Samme problem opstår ikke på computere, hvor Skabelondesign ikke er installeret.

Vi har ikke haft mulighed for at undersøge, hvad dette problem skyldes; men vil opfordre vore kunder, som anvender Skabelondesign, til at henvende sig til deres Skabelondesign-leverandør for at få afklaring på, hvorledes Skabelondesign indvirker på Excel og derigennem om muligt få problemet løst.

NemStatik og ProjectWise

Det har vist sig at NemStatik-programmer ikke kan køre på computere med projektstyringsprogrammet ProjectWise installeret, idet ProjectWise under opstarten af en Excel-fil ændrer i indholdet i enkelte celler i regnearket, hvorved Excel opfatter regnearket til ikke at være opdateret. Det vil under opstarten af en NemStatik modelfil fejlagtigt starte en NemStatik-makro, som ikke skal aktiveres på dette tidspunkt, hvilket får programmet til at gå ned.

Det er desværre ikke et problem, som NemStatik kan løse. Problemet skal løse i ProjectWise, som på uautoriseret vis ændrer i indholdet i NemStatiks modelfiler.
Vi kan derfor kun opfordre vore kunder, som også anvender ProjectWise, til at henvende sig til deres ProjectWise-leverandør for at få dette problem løst.

Engelsk udgave af programmet Skivemodel – ShearWalls

Programmet Skivemodel fås nu i 3 sprog-udgaver:
1. Skivemodel – dansk udgave
2. ShearWalls – engelsk udgave
3. Skivemodel-da/en – udgave med mulighed for at skifte sprog mellem dansk og engelsk

Udgaven Skivemodel-da/en er særlig egnet til brug i virksomheder med engelsktalende medarbejdere, som deltager i modelleringsarbejdet; men hvor den endelige statiske dokumentation skal afleveres i en dansk udgave – eller omvendt.

English edition of the program Skivemodel – ShearWalls

The program Skivemodel is now available in 3 language editions:
1. Skivemodel – Danish edition
2. ShearWalls – English edition
3. Skivemodel-da/en – edition with the possibility to switch the language between Danish and English

The edition Skivemodel-da/en is especially suitable for companies with English speaking staff participating in the modelling work; but where the final static documentation shall be delivered in a Danish edition – or the opposite.

NemStatik Programservice på Dropbox

Hold dig opdateret med de seneste nye programversioner og -opdateringer ved at tilmelde dig “NemStatik Programservice på Dropbox”.

Du skal blot sende en mail med teksten: “Tilmeld mig til NemStatik Programservice på Dropbox” i emnefeltet til nemstatik@nemstatik.dk.
Så sender vi dig en returmail med invitation til Dropbox, hvor de seneste nye programversioner og -opdateringer kan hentes.

Ved tilmelding til “NemStatik Programservice på Dropbox” accepterer du samtidig, at vi må sende info om nye programversioner og -opdateringer samt anden relevant info vedrørende NemStatik-programmer direkte via mail.

Programsupport

Husk at gøre brug af NemStatik Programsupport, hvis du har spørgsmål/problemer vedrørende brugen af et af NemStatik-programmerne.

NemStatik Programsupport kan kontaktes på tlf. 24 44 40 29.

Har du Skype (eller “Skype for Business”) kan du alternativt kontakte NemStatik Programsupport på Skype.
Tast “NemStatik” i søgefeltet for at finde NemStatik i Skype-telefonbogen.
Programsupport på Skype kan ofte være en fordel frem for på telefonen, da der på Skype er mulighed for at dele computerskærm samtidig med samtalen vedrørende et givet spørgsmål/problem.